Jorisaja

Wallpapers 1

Geen afbeeldingen

Wie is online

We hebben 29 gasten en geen leden online

Visitors Counter

921454
Today28
Yesterday28
This_Week56
This_Month416
Total Visitors921454
Highest 01-16-2023 : 1129

Wallpapers 4

Geen afbeeldingen

Wat heb je allemaal nodig voor waterkoeling

 

Zelf maak ik gebruik van 3 Phobya pompen van het volgende type: Phobya DC12-400 PWM 12Volt pump Maar voor een simpel waterkoeling heb je maar 1 pomp nodig en natuurlijk een radiator. De grootste fout word meestal gemaakt met de keuze van een radiator, deze word vaak te klein aangeschaft. een kleinere radiator een 2 rads of 3 rads met ventilatoren van 12 cm kan in principe wel maar dan zullen de ventilatoren veel harder moeten draaien om de warmte te verplaatsen. Dat geeft weer meer geluid en dat is juist niet wat we willen.

Alphacool NexXxoS UT60 466 x 144 x 60mm voor 3 ventilatoren van 14 cm toerental ventilatoren kan laag zijn zo rond de 600rpm.(Dus weinig geluid)

Deze radiator is 60mm dik dunnere radiatoren raad ik niet aan.(In diverse merken te krijgen)

Waarom een Phobya:Nou dat is makkelijk te vertellen zijn goedkoop en hebben een enorme wateropbrengst, hierdoor hoeft de pomp nooit maximaal te draaien wat weer een voordeel heeft met de levensduur. Maar niet alleen de levens duur speelt een rol maar ook  de geluidsproductie. Als je het anders bekijkt een motor die altijd vol gas loopt gaat minderlang mee dan een motor die maar op 50% van zijn vermogen draait. Dus minder geluid en langer plezier van je pomp.

 Natuurlijk een pomp

Bevestigings materialen

En de aansluitingen

En natuurlijk niet te vergeten een reservoirs, deze zijn in alle soorten en maten te krijgen en dit is afhankelijk van de soort kast die je gaat bouwen of hebt.

En natuurlijk wat je zelf mooi vind.

En niet te vergeten de CPU koelblok.

Copyright © 2012. All Rights Reserved.